Spring naar content

Bezienswaardigheden in Den Haag

Het prachtige Den Haag heeft een rijke geschiedenis. Wat ook zeker is terug te zien in het straatbeeld. Den Haag is al jaren het epische centrum van Nederland. Paleizen, strakke gebouwen en zelfs een pier. Den Haag is hip en heeft voor iedereen wat vets, je gaat hieronder lezen waarom, wij hebben wat leuke plekjes voor jou beschreven!

Welke bezienswaardigheden zijn er te zien in Den Haag

De Regentenstad is een bijnaam van Den Haag, dit komt het duidelijkst naar voren bij Paleis Noordeinde wat het werkpaleis is van de Nederlandse Regent, Koning Willem- Alexander. Het Binnenhof, het politieke centrum, waar al ruim 400 jaar de belangrijkste beslissingen voor Nederland worden genomen.

Genoeg paleizen die je kan gaan bewonderen in Den Haag. Waar het Vredespaleis, Paleis Huis ten Bosch en de wat kleinere paleisjes. Die je rondom het Lange Voorhout, de bekendste laan van Nederland, veel tegen komt. Ook de Ridderzaal, de schitterende kerken en de andere oude gebouwen zoals het Mauritshuis en het oude stadhuis geven Den Haag zijn iet wat klassieke, monumentale uiterlijk. De hofstad, door zijn vele binnentuinen, heeft gelukkig ook veel natuur te bieden.

Parken en grachten die je in de stad gaat vinden. Natuurlijk Scheveningen dat er voor zorgt dat Den Haag aan het strand ligt. De duinen die hier omheen liggen en het Haagse Bos wat zelfs het oudste bos van Nederland is.  Daarbij zijn er in de afgelopen jaren veel prachtige modernere gebouwen in de stad geplaatst.  De meest uiteenlopende architectuur zorgt voor de nodige afwisseling. De skyline van Den Haag is daarom ook niet te missen.

Allerlei tips voor jou over het mooie Den Haag

Alle blogs van ons worden regelmatig nagelopen door onze lokale gidsen. Zelf nog een leuke bezienswaardigheid in gedachte? Ga je vaak op avontuur en beschrijf je dit op je eigen manier? Laat het ons graag weten via info@seethehague.nl! Wij posten hem namelijk maar al te graag op onze website. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen het perfecte uitstapje naar Den Haag kan hebben.  Ook zo benieuwd naar het echte Den Haag? Onze fietsen staan klaar voor je! Fiets samen met een lokale gids langs super veel mooie plekken zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het standbeeld van onze eigen Haagse Harry! Waar zij je verwennen met de mooiste verhalen over de regentenstad aan zee. Ken jij het verhaal van de gebroeders de Wit al?

Op ontdekking in Den Haag!

Nog niet klaar met lezen over Den Haag? Kijk dan vooral even naar onze blogpagina hier staat alle informatie op die jij nodig hebt. Mocht je nog meer willen weten over Den Haag dan kan je ons altijd contacten of even bij onze vrienden van www.denhaag.com kijken!

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Hagenezen met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Niet uitgepraat raken over Den Haag

waarom seeTheHague?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat