Spring naar content
activiteiten, bezienswaardigheden
Home » Blogs » De mooiste fietsroutes in en rondom Den Haag!

De mooiste fietsroutes in en rondom Den Haag!

Het komt vast niet als een verrassing wanneer we zeggen dat fietsen onze favoriete activiteit is. Er is geen betere manier om alle kanten van een stad te verkennen dan op de fiets. Wij willen daarom graag onze favoriete fietsroutes in en om Den Haag met jullie delen.

Den Haag, Scheveningen richting Oud Wassenaar

Op de fiets zal je al gauw merken dat ondanks de drukte van de stad je veel rustige plekken tegenkomt in de Hofstad. Er zijn veel museums en monumenten in Den Haag waar je langs kan fietsen en bezoeken. Maar je vindt ook midden in de stad het Haagse Bos. Hier is een rijk assortiment aan vogels, damherten en edelherten te vinden. Het is net een oase midden in de drukke stad waar je tot rust kan komen.

Je fietst verder richting Scheveningen, dan kom je langs het prachtige Oostduinpark. Een stukje duinen met zeezicht mag natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw ontdekkingstocht. Oostduinpark is een duinenpark dat vlak naast Scheveningen loopt. Deze hoge duinen bieden een prachtig uitzicht over de stad Den Haag en de Noordzee! Uiteindelijk kom je uit op het duingebied Meijendel, een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over Scheveningen, Den Haag en Wassenaar. Het natuurgebied bestaat uit bossen, waterpartijen, duinlandschap en kilometerslang zandstrand. Je kan hier lekker ronddwalen en ultiem genieten van de prachtige Nederlandse natuur.

Dan brengt de route je in Wassenaar en kan je langs het 19e -eeuwse kasteel Oud Wassenaar. Als je dan in Wassenaar bent kan je stoppen bij Hotel van der Valk Wassenaar. Vroeger was dit slechts een cafeetje genaamd De Bijhorst uit 1950, inmiddels is het uitgegroeid tot een luxehotel. Het hotel heeft een ruime lounge, een terras en een restaurant met bar. Ben je toe aan een pitstop dan is dit warme en gastvrije hotel de perfecte plek om even tot rust te komen voordat je weer terug fietst naar Den Haag.

Fietsroute door Scheveningen

Fietsroutes

Het Hollandse Duin is erg geliefd bij stedelingen en omwonenden. Om er te wandelen, sporten of juist om op een bankje te zitten en te genieten van de rust. Het is ook de perfecte route om doorheen te fietsen. Het ene moment is het heerlijk stil in een dicht bos en het andere moment fiets je door de prachtige open duinen. Het Hollandse Duin loopt van Scheveningen rondom Katwijk en een stukje ten noorden van Noordwijk.

Buiten de weekenden en de zomer om is het er erg stil, een echte oase van rust. In het voorjaar keren de roodborsttapuit en de nachtegaal terug uit het zuiden. De roodborsttapuit vind je terug bovenop een paaltje of struik. Gaaf om te spotten tijdens het fietsen! In de herfst heeft het duindoorn opvallende bessen en ligt het mos er mooi bij en in de winter is het er erg stil en geniet je van de rust.

De routes rondom Scheveningen zijn perfect voor tijdens het warme weer, er zijn veel fietspaden die je allemaal een mooi uitzicht geven. Je fiets namelijk kustroutes door prachtige duingebieden en landweggetjes over het platteland en tussendoor kom je karakteristieke dorpjes tegen. De fietsroutes zijn niet alleen leuk samen, maar ook voor het gezin of alleen!

Van Kijkduin naar Hoek van Holland

Met deze route ontdek je het zuiden van Den Haag helemaal tot aan Hoek van Holland en daarbij verken je het kustgebied en ook de polders. Je ziet een flink gedeelte van de provincie tijdens deze fietstocht terwijl je gewoon lekker op je fiets zit uit te waaien.

Wanneer je van Den Haag fietst naar Hoek van Holland kom je langs de kustlijn. Via de duinen heb je een mooi uitzicht over de strandvlaktes. Een fietstocht door Het Westland is niet niks. Aan de rand van het grootste glastuinbouwgebied van Nederland staat Strandpark Vlugtenburg. Op het strand bij Slag Vlugtenburg staan twee geweldige strandtenten waarvan Elements, aan de linkerkant, onze absolute favoriet is!

Voordat je aankomt op het strand van Hoek van Holland moet je even een stop maken bij het Fort aan den Hoek van Holland. Dit voormalige pantserfort werd in 1881 gebouwd om de nieuwe waterweg te beschermen tegen vijandelijke vloten. In de Tweede Wereldoorlog werd het pas echt gebruikt maar door de Duitsers.  Het Nederlandse Kustverdedigingsmuseum is nu in het fort gevestigd.  Nu sta je bij Hoek van Holland, een bekende badplaats die in 1421 is ontstaan in de monding van de Maas door de Elisabeths vloed. En kan je er genieten van prachtige gevarieerde natuurgebieden.

Terug naar Den Haag pak je de polders. Onderweg in de polder bij de Lier kom je De Oude Liermolen tegen. De molen van de Oude Lierpolder is de stenen grondzeiler die in 1717 in de Lier werd gebouwd. Het was de derde molen die op deze plek werd neergezet. Deze molens bemaalde vroeger de Oude Lierpolder. De Liermolen is nu een Rijksmonument en is de witte molenromp voorzien van een dieselmotor, zo kan hij altijd nog aangezet worden. Verder kom je onderweg glazen kassen en prachtige uitgestrekte polders tegen. Zo is jouw rondje compleet!

Highlight Fietstour

Den Haag is natuurlijk bekend als politieke hoofdstad, maar wat is er daarnaast nog meer te vinden in deze mooie stad? Er zijn namelijk genoeg indrukwekkende bezienswaardigheden, veel geschiedenis en cultuur. Tijdens onze Highlight Fietstour door Den Haag word je meegenomen door een van onze gidsen. Ze nemen je mee door de stad en vertellen je fietsend alle leuke weetjes over Den Haag. En het allerleukste is dat je met onze tour op plekken komt, waar jezelf niet meteen aan had gedacht. De tour duurt in ongeveer 2,5 uur en in die tijd ben je langs alle prachtige plekken gekomen van Den Haag.

Door onze local

Lisa

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Hagenezen met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Niet uitgepraat raken over Den Haag

waarom seeTheHague?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Den Haag

Den Haag is de enige stad in Nederland die aan de kust ligt. Waar hoge bijzondere moderne gebouwen de lucht raken en het historische centrum je mee neemt naar andere tijden. Onze gidsen zitten vol bijzondere verhalen die ze graag aan jou vertellen tijdens een van onze tours!

€29.50 p.p.

Fietstour Den Haag: de Highlights

Onze fietstours door Den Haag waar onze enthousiaste gidsen je je niet alleen kennis laten maken met de stad; je wordt zelfs overladen met tips voor de rest van je verblijf!
meer infodirect boeken
vanaf €199 p.p.

Den Haag Privé Fietstour

Onze Den Haag privé fietstour is er speciaal voor bedrijven, families en vriendengroepen die op hun eigen manier met hun eigen gezelschap de hofstad willen ontdekken.
meer infodirect boeken
vanaf €100 p.p.

Den Haag – Privé Wandeltour –

De seeTheHague wandeltour is een privétour die de hele week door te boeken is en je rustig langs de mooiste plekken van de binnenstad brengt. zodat je er op je eigen tempo van kan genieten.
meer infodirect boeken