Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Denneweg Den Haag

Denneweg Den Haag

De Denneweg in Den Haag

De Denneweg was vroeger dé antiekstraat van Den Haag. Tegenwoordig is het een straat voor liefhebbers van lifestyle en design op internationaal niveau. De Denneweg heeft aangrezende straten en grachten en is een soort openluchtwarenhuis met speciaalzaken. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond is het hier volop genieten van mode- en lifestylezaken, café’s, restaurants en terrassen.

De Geschiedenis van de Denneweg in Den Haag

De Denneweg is één van de oudste straten van Den Haag.  Het is trendy, maar met een rijke geschiedenis en sterke verbondenheid met het verleden. De Denneweg loopt van Het Lange Voorhout naar de Mouritskade en je kan er diverse panden uit de 18e eeuw vinden. Vroeger heette de weg de Duineweg, omdat hij slingerend door de duinen en naar de zee liep.

Antiekstraat

De Denneweg is een klassieke en drukbezochte winkelstraat waar je door indrukwekkende gevels nog steeds een stukje écht ouderwets Den Haag kunt proeven. De Denneweg was vroeger dé antiekstraat van Den Haag en stond jarenlang synoniem voor horeca en antiquairs. Hoewel de winkelstraat inmiddels ook een veelzijdig aanbod heeft voor de echte fashionista’s, vind je hier nog steeds een bijzondere antiekverzameling. De etalages van de diverse antiquairs staan vol met bijzondere meubels, schilderijen en decoratieve voorwerpen. Op sommige dagen kun je ook genieten van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt aan het einde van de straat, op het Lange Voorhout. De antiekmarkt is al decennia een begrip in Den Haag.

Rondleiding in Den Haag

Benieuwd welke verhalen Den Haag nog meer te bieden heeft? Wij geven fietstours en wandeltours door Den Haag met gids. Beleef de stad van binnenuit en ontdek hoe en waar een local zich beweegt en het leven ervaart. De rondleidingen in Den Haag van seeTheHague zijn toegankelijk, informatief en ontspannen. Lekker op de fiets of lopend en met een ervaren gids!
Ga op de fiets mee met de fietstour die je langs alle hoogtepunten van de stad brengt! Mocht dat allemaal wat te snel gaan kan je ook te voet met onze wandeltour.
 

Door onze local

Sophia

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Hagenezen met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Niet uitgepraat raken over Den Haag

waarom seeTheHague?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Den Haag

Den Haag is de enige stad in Nederland die aan de kust ligt. Waar hoge bijzondere moderne gebouwen de lucht raken en het historische centrum je mee neemt naar andere tijden. Onze gidsen zitten vol bijzondere verhalen die ze graag aan jou vertellen tijdens een van onze tours!

€29.50 p.p.

Fietstour Den Haag: de Highlights

Onze fietstours door Den Haag waar onze enthousiaste gidsen je je niet alleen kennis laten maken met de stad; je wordt zelfs overladen met tips voor de rest van je verblijf!
meer infodirect boeken
vanaf €199 p.p.

Den Haag Privé Fietstour

Onze Den Haag privé fietstour is er speciaal voor bedrijven, families en vriendengroepen die op hun eigen manier met hun eigen gezelschap de hofstad willen ontdekken.
meer infodirect boeken
vanaf €100 p.p.

Den Haag – Privé Wandeltour –

De seeTheHague wandeltour is een privétour die de hele week door te boeken is en je rustig langs de mooiste plekken van de binnenstad brengt. zodat je er op je eigen tempo van kan genieten.
meer infodirect boeken