Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Het Oude Stadhuis

Het Oude Stadhuis

Het Oude Stadhuis

Vroeger werden hier misdadigers veroordeeld, aktes getekend en besluiten voor de stad genomen: Het Oude Stadhuis van Den Haag. Nu is het gemeentehuis niet meer in gebruik en is het een van de leukste bezienswaardigheden in Den Haag!


De Bouw van Het Oude Stadhuis

Het begon allemaal in 1564 toen de bewoners van Den Haag geld hadden ingezameld voor een stadsmuur. Den Haag was namelijk een makkelijke prooi, aangezien het dorp geen muren of grachten bezat. Een muur zou dus best handig zijn. Toen de twee burgemeesters van Den Haag zagen dat er eigenlijk best veel geld ingezameld was, besloten ze dat ze iets anders met het geld te doen. Namelijk: een nieuw raadshuis te bouwen.


Geen plein?

De meeste stadhuizen in andere steden hebben een ook een plein, maar het raadhuis in Den Haag niet. Er hebben eigenlijk altijd huizen tegenover Het Oude Stadhuis gestaan. Waarom? Het Stadhuis is gebouwd op de plaats waar vroeger een dorpshuis stond, dat dáárvoor een stadskasteel was geweest.


Meer weten over Het Oude Stadhuis?

In deze rondleidingen vertellen wij alles wat jij moet weten over Den Haag en over Het Oude Stadhuis, en laten wij jou de leukste plekken zien. De rondleidingen in Den Haag van seeTheHague zijn toegankelijk, informatief en ontspannend.

Ga op de fiets mee met de fietstour die je langs alle hoogtepunten van de stad brengt! Mocht dat allemaal wat te snel gaan kan je ook te voet met onze wandeltour.

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Hagenezen met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Niet uitgepraat raken over Den Haag

waarom seeTheHague?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Den Haag

Den Haag is de enige stad in Nederland die aan de kust ligt. Waar hoge bijzondere moderne gebouwen de lucht raken en het historische centrum je mee neemt naar andere tijden. Onze gidsen zitten vol bijzondere verhalen die ze graag aan jou vertellen tijdens een van onze tours!

€29.50 p.p.

Fietstour Den Haag: de Highlights

Onze fietstours door Den Haag waar onze enthousiaste gidsen je je niet alleen kennis laten maken met de stad; je wordt zelfs overladen met tips voor de rest van je verblijf!
meer infodirect boeken
vanaf €199 p.p.

Den Haag Privé Fietstour

Onze Den Haag privé fietstour is er speciaal voor bedrijven, families en vriendengroepen die op hun eigen manier met hun eigen gezelschap de hofstad willen ontdekken.
meer infodirect boeken
vanaf €100 p.p.

Den Haag – Privé Wandeltour –

De seeTheHague wandeltour is een privétour die de hele week door te boeken is en je rustig langs de mooiste plekken van de binnenstad brengt. zodat je er op je eigen tempo van kan genieten.
meer infodirect boeken