Spring naar content
activiteiten, actueel
Home » Blogs » Invictus games 2020| seeTheHague

Invictus games 2020| seeTheHague

Credits omslagfoto: Getty Images

Door het coronavirus zijn de Invictus Games verplaatst naar 2021.

Van 9 tot 16 mei 2020 komen de Invictus Games naar Nederland. De eerste editie van de Invictus Games vond plaats in september 2014 in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Tot zover hebben Engeland, de Verenigde staten, Canada en Australië het evenement mogen hosten. Maar nu is het onze beurt! De vijfde editie van het evenement wordt in het Zuiderpark van Den Haag gehouden.

Wat houden de Invictus Games in?

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor militairen die fysiek en/of mentaal gewond zijn geraakt of ernstig ziek zijn geworden tijdens hun jaren in dienst. De Britse prins Harry is de initiatiefnemer van het sportevenement en zal ook het evenement bijwonen. Prins Harry is namelijk zelf ook een veteraan, hij vocht mee als Apache-vlieger in Afghanistan. Hij werd geïnspireerd door een vergelijkbaar evenement genaamd Warrior Games dat in Amerika wordt gehouden. De naam Invictus zelf is Grieks en staat voor onoverwonnen, wat verwijst naar wat de militairen kunnen bereiken ondanks hun verwondingen, zichtbaar of niet.

Waar is het voor?

Het gebruik van kracht in sport moet herstel stimuleren en revalidatie ondersteunen. Verder is het doel van de Invictus Games om meer begrip en respect voor de militairen te generen, zij dienen immers hun land met hun eigen leven. Deze (oud-)militairen zijn gewone mensen, net als ons. Zij hebben echter veel bijzondere, vaak nare dingen meegemaakt. Ze verdienen erkenning voor de kracht en toewijding die ze hebben getoond tijdens hun jaren in dienst. Daarnaast geeft het sporten de (voormalige) militairen een nieuw doel om op te focussen en zo bouwen ze weer hun zelfvertrouwen op.

Naast kracht vinden in sport hebben de spelers ook hun familie en vrienden die een grote steun zijn geweest tijdens hun revalidatie. Die mensen mogen zeker dan ook niet ontbreken tijdens de Games. Alle spelers mogen daarom ook twee mensen uitnodigen op koste van de organisatie.

De deelnemers

Er doen meer dan 500 (oud-) militairen mee aan de spelen komend uit 20 verschillende landen. De spelers zullen actief zijn in 10 sporten. De Nederlandse ploeg is inmiddels ook al samengesteld. Het team bestaat uit maar liefst 32 (oud-)militairen die tot het uiterste gaan tijdens de wedstrijden.

Heel het Zuiderpark in Den Haag zal als het ware worden omgetoverd tot een Invictus Games Park. Daar zullen ook talloze activiteiten plaatsvinden wat voor iedereen gratis toegankelijk. Kom Nederland en de rest van de militairen aanmoedigen. En zie met wat voor toewijding ze strijden tijdens hun wedstrijden! Je kan de toegangskaartjes via hun website bestellen. Een ticket kan je al bestellen vanaf 10 euro. Veteranen kunnen zelfs voordeliger hun tickets aankopen.

 

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Hagenezen met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Niet uitgepraat raken over Den Haag

waarom seeTheHague?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Den Haag

Den Haag is de enige stad in Nederland die aan de kust ligt. Waar hoge bijzondere moderne gebouwen de lucht raken en het historische centrum je mee neemt naar andere tijden. Onze gidsen zitten vol bijzondere verhalen die ze graag aan jou vertellen tijdens een van onze tours!

€29.50 p.p.

Fietstour Den Haag: de Highlights

Onze fietstours door Den Haag waar onze enthousiaste gidsen je je niet alleen kennis laten maken met de stad; je wordt zelfs overladen met tips voor de rest van je verblijf!
meer infodirect boeken
vanaf €199 p.p.

Den Haag Privé Fietstour

Onze Den Haag privé fietstour is er speciaal voor bedrijven, families en vriendengroepen die op hun eigen manier met hun eigen gezelschap de hofstad willen ontdekken.
meer infodirect boeken
vanaf €100 p.p.

Den Haag – Privé Wandeltour –

De seeTheHague wandeltour is een privétour die de hele week door te boeken is en je rustig langs de mooiste plekken van de binnenstad brengt. zodat je er op je eigen tempo van kan genieten.
meer infodirect boeken